Krémová polévka s chřestem a smetanou
40 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 4kusyChřest zelený
- 1kostkaCukr kostkový
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme a řádně očistíme. Bílý chřest oloupeme celý a zelený jen ze spodní třetiny výhonků. Slupky a odřezky uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Oba druhy chřestu nakrájíme na špalíčky a povaříme ve vývaru z odřezků 8 minut.
- 2V hlubším kastrolu z mouky a másla umícháme nad mírným plamenem světlou jíšku, kterou rozmícháme na kamnech s chřestovým vývarem a uvedeme do varu. Poté odstavíme z ohně a v polévce rozmícháme žloutek. Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem, přisypeme chřestové špalíčky, ušlehanou smetanu a vsypeme petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.