Krémová polévka s hráškem a salátem
65 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 3šálkyHrášek
- 0,5kusSalát ledový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1hrstMáta
- 1kusJablka
- 7šálkůVývar drůbeží
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo. Vložíme nakrájenou cibuli a 3 min orestujeme. Přidáme hrášek a za stálého míchání povaříme. Poté přidáme oloupané a na kostičky nakrájené jablko, nasekaný salát, zalijeme vývarem. Přivedeme opět k varu a na mírném ohni vaříme cca 15-20 min. Rozmixujeme na pyré, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- 2V misce smícháme smetanu a žloutky, přidáme hrnek pyré a pak vše vlijeme zpět do hrnce. Za stálého míchání přivedeme k varu a ihned podáváme. Dozdobíme krutony a mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.