Krémová polévka z artyčoků se šunkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srdíčka artyčoků vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve na rozpuštěné máslo, zpěníme, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Odstavíme a necháme vychladnout. Uvařené artyčoky rozmixujeme dohladka přímo ve vodě, ve které se vařily, pomalu přidáme cibulovou jíšku, dobře rozmícháme a zvolna vaříme půl hodiny. Nakonec přimícháme smetanu. Osolíme, opepříme podle chuti, zakápneme vinným octem, polévku nalijeme do hlubokých talířů, parmskou šunku nakrájíme na nudličky a posypeme povrch polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.