Krémová polévka z artyčoků se šunkou
60 min.
Ingredience
- 160gramůArtyčoky
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůOcet vinný
- 500mililitrůVoda pitná
- 60gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůŠunka parmská
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Srdíčka artyčoků vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve na rozpuštěné máslo, zpěníme, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Odstavíme a necháme vychladnout. Uvařené artyčoky rozmixujeme dohladka přímo ve vodě, ve které se vařily, pomalu přidáme cibulovou jíšku, dobře rozmícháme a zvolna vaříme půl hodiny. Nakonec přimícháme smetanu. Osolíme, opepříme podle chuti, zakápneme vinným octem, polévku nalijeme do hlubokých talířů, parmskou šunku nakrájíme na nudličky a posypeme povrch polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.