Krémová polévka z lišek

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené lišky na 1/2 hodiny namočíme do 2-3 dl studené vody. Potom je scedíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli, cuketu a brambory omyjeme a pokrájíme na kostičky. Z omyté řeřichy otrháme lístky a odložíme je na ozdobu.
  • 2
    V hrnci na olivovém olej zpěníme cibuli, přimícháme lišky, sůl, sladkou a pálivou papriku a krátce osmažíme. Přilijeme 2 cl Sherry brandy a 1 litr houbového bujonu, vsypeme brambory, cukety a pomalu vaříme 10-15 minut. Když jsou houby a brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ji na pyré.
  • 3
    Dochutíme solí, pepřem, posypeme řeřichou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.