Krémová polévka z mrkve s rýží
48 min.
Ingredience
- 500gramůMrkev kořen
- 50gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1,2litryHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na krutony
- 2kusyRohlíky bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky, rýži propláchneme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
- 2V hrnci na másle osmažíme osolenou a oslazenou mrkev. Poté přidáme rýži, zalijeme vývarem, promícháme a na mírném plameni vaříme doměkka.
- 3Uvařenou polévku propasírujeme, vmícháme smetanu, v které jsme rozšlehali žloutky a prohřejeme.
- 4Polévku podáváme s krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.