Krémová polévka z mrkve s rýží

48 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky, rýži propláchneme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
  • 2
    V hrnci na másle osmažíme osolenou a oslazenou mrkev. Poté přidáme rýži, zalijeme vývarem, promícháme a na mírném plameni vaříme doměkka.
  • 3
    Uvařenou polévku propasírujeme, vmícháme smetanu, v které jsme rozšlehali žloutky a prohřejeme.
  • 4
    Polévku podáváme s krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.