Krémová polévka z růžičkové kapusty
35 min.
Ingredience
- 400gramůKapusta růžičková
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusŽemle tuková
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1500mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
105 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kapustičky vložíme do hrnce s vývarem, osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Potom odebereme 12 kapustiček a zbylé rozmixujeme. Do rozmixované polévky přidáme celé kapustičky a znovu přivedeme k varu. Přilijeme hladkou mouku rozmíchanou s trochou vody a polévku odstavéme z plotny. Vmícháme smetanu rozkvedlanou se žloutky a polévku jen prohřejeme. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku. Žemli nakrájíme na kostičky a opečeme na másle dokřupava. Polévku rozdělíme do talířů a každou porci posypeme osmaženou žemlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.