Krémová polévka z růžičkové kapusty

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
105 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté kapustičky vložíme do hrnce s vývarem, osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Potom odebereme 12 kapustiček a zbylé rozmixujeme. Do rozmixované polévky přidáme celé kapustičky a znovu přivedeme k varu. Přilijeme hladkou mouku rozmíchanou s trochou vody a polévku odstavéme z plotny. Vmícháme smetanu rozkvedlanou se žloutky a polévku jen prohřejeme. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku. Žemli nakrájíme na kostičky a opečeme na másle dokřupava. Polévku rozdělíme do talířů a každou porci posypeme osmaženou žemlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.