Krémová polévka z rybího filé (nebo z kapra)

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
402 mg
Cukr
127 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané, očištěné a opláchnuté ryby mírně osolíme a podusíme na třetině dávky másla. Potom ryby vykostíme a se zbylou šťávou prolisujeme hustým cedníkem.
  • 2
    Cibuli a zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a osmahneme na další třetině másla.
  • 3
    Dávku prosáté mouky za občasného míchání opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.
  • 4
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme nejméně půl hodiny.
  • 5
    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
  • 6
    Nakonec do polévky vložíme osmahnutou zeleninu a prolisované rybí maso, zjemníme zbylým máslem a krátce převaříme.
  • 7
    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.