Krémová polévka z rybího filé (nebo z kapra)
80 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 2litryHovězí vývar základní
- 10gramůSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 60gramůZelenina kořenová
- 10gramůPetržel - nať
- 200gramůKapr obecný
- 300mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
402 mg
Cukr
127 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchané, očištěné a opláchnuté ryby mírně osolíme a podusíme na třetině dávky másla. Potom ryby vykostíme a se zbylou šťávou prolisujeme hustým cedníkem.
- 2Cibuli a zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a osmahneme na další třetině másla.
- 3Dávku prosáté mouky za občasného míchání opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.
- 4Uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme nejméně půl hodiny.
- 5Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
- 6Nakonec do polévky vložíme osmahnutou zeleninu a prolisované rybí maso, zjemníme zbylým máslem a krátce převaříme.
- 7Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.