Krémová salátová polévka s rýží
43 min.
Ingredience
- 800gramůSalát hlávkový
- 220litrůVoda pitná
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na jíšku
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůMáslo čerstvé
- Na rýži
- 80gramůRýže loupaná
- 220mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
73 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudličky. Salát vložíme na minutu do vroucí vody a scedíme. Okapaný salát dusíme na másle 10 minut. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar a udušený salát, sůl a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté polévku prolisujeme do čistého hrnce, zašleháme smetanu (3 lžíce dáme stranou) a necháme přejít varem a odstavíme. Do polévky vmícháme žloutky rozšlehané s odloženou smetanou a již nevaříme. Polévku podáváme s dušenou rýží. V mezičase uvaříme rýži. Na oleji za stálého míchání smažíme propláchnutou rýži, až zprůsvitní, poté zalijeme vodou a na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.