Krémová slepičí polévka
60 min.
Ingredience
- 250gramůZelenina kořenová
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusSlepice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou slepici rozkrájíme na menší kusy a s cibulí a zeleninou ji uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom maso vykostíme a rozemeleme.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech vývarem a povaříme asi 10 minut. Přidáme umleté maso a vše ještě 5 minut povaříme.
- 3Před podáváním do polévky přidáme nasekanou petrželovou nať.
- 4Podáváme s toasty nebo s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.