Krémový koláč s broskvemi

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se solí, máslem a studenou vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na kulatý plát po celém obvodu o 4 cm větší než forma na koláč o průměru 20-23 cm, těsto rozložíme do formy. Odkrojíme okraje těsta tak, aby po celém obvodu formy tvořilo převis 2,5 cm, ten založíme a utvoříme z něj ozdobný okraj.
  • 2
    Čtyři broskve oloupeme a nakrájíme na plátky 5 mm silné. Rozložíme je na těsto v kruzích tak, aby se překrývaly. Utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Směsí zalijeme broskve.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut, mezitím si připravíme drobenku z másla, mouky, skořice a cukru. Po 30 minutách pečení drobenkou posypeme koláč a pečeme ještě 15 minut.
  • 4
    Hotový koláč necháme ve formě zcela vychladnout. Střed ozdobíme plátky zbylé broskve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.