Krémový koláč s broskvemi
75 min.
Ingredience
- Drobenka
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Náplň
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůBroskve
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí, máslem a studenou vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na kulatý plát po celém obvodu o 4 cm větší než forma na koláč o průměru 20-23 cm, těsto rozložíme do formy. Odkrojíme okraje těsta tak, aby po celém obvodu formy tvořilo převis 2,5 cm, ten založíme a utvoříme z něj ozdobný okraj.
- 2Čtyři broskve oloupeme a nakrájíme na plátky 5 mm silné. Rozložíme je na těsto v kruzích tak, aby se překrývaly. Utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Směsí zalijeme broskve.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut, mezitím si připravíme drobenku z másla, mouky, skořice a cukru. Po 30 minutách pečení drobenkou posypeme koláč a pečeme ještě 15 minut.
- 4Hotový koláč necháme ve formě zcela vychladnout. Střed ozdobíme plátky zbylé broskve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.