Krémový listový špenát
35 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 5lžicMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý listový špenát propláchneme a vsypeme do hrnce. Pod pokličkou necháme zvolna na plotně zavadnout. Vodu, kterou špenát pustil, slijeme. Po mírném vychladnutí ze špenátu vymačkáme zbylou vodu. Špenát potom nasekáme najemno.
- 2V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Přilijeme mléko, prošleháme metličkou a povaříme 20 minut. Hotový bešamel odstavíme z plotny.
- 3V hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme najemno nakrájenou slaninu a krátce osmahneme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji doměkka. Vmícháme špenát, přilijeme smetanu a uvařený bešamel. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Jen krátce prohřejeme a nakonec vmícháme citronovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.