Křeník
20 min.
Ingredience
- 300gramůKřen
- 1decilitrOlej olivový
- 60gramůCukr krupice
- 40mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Křen očistíme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které mixérem rozmixujeme na hustou kaši. Přeložíme do misky, přilijeme ocet, olej a dobře promícháme.
- 2Následovně podle vlastní chuti křen dochutíme cukrem, solí a pepřem. Ještě jednou dobře promícháme. Naplníme do připravených suchých skleníček. Zavíčkujeme je a odložíme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.