Křenová jemná omáčka
40 min.
Ingredience
- 100gramůKřen
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 4decilitryVývar drůbeží
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Křen nastrouháme a pokapeme octem, aby nezhnědl. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme za stálého míchání smetanou a povaříme. Až zhoustne, zředíme vývarem a znovu povaříme asi 3 minuty. Nakonec vmícháme křen, povaříme další 3 minuty a odstavíme. Osolíme, osladíme a okyselíme podle chuti a na závěr vmícháme žloutky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.