Křenová jemná omáčka

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen nastrouháme a pokapeme octem, aby nezhnědl. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme za stálého míchání smetanou a povaříme. Až zhoustne, zředíme vývarem a znovu povaříme asi 3 minuty. Nakonec vmícháme křen, povaříme další 3 minuty a odstavíme. Osolíme, osladíme a okyselíme podle chuti a na závěr vmícháme žloutky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.