Křenová omáčka
50 min.
Ingredience
- 1kusKřen
- 5decilitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 80gramůSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaMuškátový květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do horkého sádla vsypeme hladkou mouku, dle chuti mletý květ a připravíme si světlou jíšku. Tu pak zalijeme vývarem, rozšleháme a osolíme.
- 2Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme zvolna asi 30 minut.
- 3Zjemníme smetanou, ochutíme cukrem a krátce povaříme.
- 4Na závěr přidáme na jemno nastrouhaný křen a opět krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 12. 8. 2015
Křenová omáčka
Recept jsem vyzkoušela, jelikož zbožňuji křenovou omáčku a opravdu tento recept je chutný. Doporučuji všem.😉