Křenová omáčka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do horkého sádla vsypeme hladkou mouku, dle chuti mletý květ a připravíme si světlou jíšku. Tu pak zalijeme vývarem, rozšleháme a osolíme.
  • 2
    Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme zvolna asi 30 minut.
  • 3
    Zjemníme smetanou, ochutíme cukrem a krátce povaříme.
  • 4
    Na závěr přidáme na jemno nastrouhaný křen a opět krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 12. 8. 2015
Křenová omáčka
Recept jsem vyzkoušela, jelikož zbožňuji křenovou omáčku a opravdu tento recept je chutný. Doporučuji všem.😉