Křenová omáčka s černým kořenem
80 min.

Ingredience
- 1kilogramČerný kořen
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůBujón bylinkový
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůČervená řepa
- 50gramůKřen
- 200gramůZakysaná smetana
- 10gramůWorcester (worcesterská omáčka)
- 5gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Černý kořen očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, oloupeme a okamžitě polijeme citronovou šťávou, aby nezměnil barvu. Vložíme jej do hrnce a přilijeme tolik vody, aby byla zelenina ponořená. Přidáme citronovou šťávu, rozdrobenou zeleninovou kostku, sůl a pepř. Vaříme 12-15 minut, slijeme a trochu vývaru si odložíme stranou. Zeleninu uchováme v teple. Červenou řepu omyjeme a v dostatečné množství vody vaříme 50-60 minut doměkka. Oloupeme, nakrájíme nadrobno, jemně rozmačkáme. Přidáme kyselou smetanu, zahřejeme, vmícháme křen, podle potřeby rozředíme vývarem. Dochutíme solí, pepřem, worcesterskou omáčkou a cukrem.
- 2Vhodnou přílohou jsou malé opékané brambory s kmínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.