Křenová omáčka s černým kořenem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Černý kořen očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, oloupeme a okamžitě polijeme citronovou šťávou, aby nezměnil barvu. Vložíme jej do hrnce a přilijeme tolik vody, aby byla zelenina ponořená. Přidáme citronovou šťávu, rozdrobenou zeleninovou kostku, sůl a pepř. Vaříme 12-15 minut, slijeme a trochu vývaru si odložíme stranou. Zeleninu uchováme v teple. Červenou řepu omyjeme a v dostatečné množství vody vaříme 50-60 minut doměkka. Oloupeme, nakrájíme nadrobno, jemně rozmačkáme. Přidáme kyselou smetanu, zahřejeme, vmícháme křen, podle potřeby rozředíme vývarem. Dochutíme solí, pepřem, worcesterskou omáčkou a cukrem.
  • 2
    Vhodnou přílohou jsou malé opékané brambory s kmínem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.