Křenová smetanová omáčka
33 min.
Ingredience
- 4lžíceKřen strouhaný
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 1kusCitrony
- 2decilitryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V menším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou, osolíme, osladíme medem a necháme povařit 15 minut. Nezapomeneme občas zamíchat, aby med nezůstal na dně hrnce.
- 2Přilijeme smetanu, necháme projít varem a hrnec stáhneme z ohně. Nakonec do omáčky přidáme křen, promícháme, zakápneme citrónovou šťávou a můžeme dochutit pepře.
- 3Po přidání křenu omáčku nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.