Křenová zálivka
15 min.
Ingredience
- 3lžíceKřen
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1kusJablka
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Křen očistíme, spolu s jablkem oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný křen i jablko vložíme do vhodné nádoby, přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, promícháme, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, cukrem.
- 2Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka a opatrně vmícháme připravenou směs.
- 3Hotovou omáčku necháme v lednici dobře vychladit a rozležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.