Křenové lívance se zeleninou
20 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 200gramůCibulka jarní
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceKřen
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
639 mg
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme vlažné mléko a droždí. Pořádně promícháme, dáme na teplé místo a necháme hodinu kynout. Poté přidáme vejce, křen, sůl a bazalku. Pořádně promícháme, dokud nevznikne pevné, ale přitom vláčné těsto.
- 2Před grilováním připravíme zeleninovou směs: jarní zeleninu vložíme do mixéru, rozmixujeme, přidáme olej, sůl, pepř, kmín a opět lehce pomixujeme.
- 3Grilovací desku potřeme olejem, aby se lívance nepřipalovaly. Plnou naběračku těsta rozlejeme na gril. Lívanec opečeme z každé strany do zlatova, potřeme je zeleninovou směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.