Křenové lívance se zeleninou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
639 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme vlažné mléko a droždí. Pořádně promícháme, dáme na teplé místo a necháme hodinu kynout. Poté přidáme vejce, křen, sůl a bazalku. Pořádně promícháme, dokud nevznikne pevné, ale přitom vláčné těsto.
  • 2
    Před grilováním připravíme zeleninovou směs: jarní zeleninu vložíme do mixéru, rozmixujeme, přidáme olej, sůl, pepř, kmín a opět lehce pomixujeme.
  • 3
    Grilovací desku potřeme olejem, aby se lívance nepřipalovaly. Plnou naběračku těsta rozlejeme na gril. Lívanec opečeme z každé strany do zlatova, potřeme je zeleninovou směsí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.