Křenové špízy s cuketou a okurkou
30 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibule
- 2lžíceKřen
- 3lžíceOlej olivový
- Marináda
- 3lžíceOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 3špetkySůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cuketu a salátovou okurku (hadovku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 2Do mísy dáme olivový olej, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, sůl, pepř, drobně pokrájený kopr. Cuketu s okurkou promícháme v marinádě a necháme 30 minut odležet. Křen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a odložíme do misky a promícháme s 1 lžicí oleje.
- 3Cuketu s cibulí a okurkou napíchneme na grilovací jehly. Špízy grilujeme v předehřátém grilu přibližně 8-10 minut dozlatova. Přibližně 2 minuty před koncem grilování potřeme špízy křenem. Servírujeme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.