Kreolské fazolové lusky
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 350gramůFazolové lusky zelené
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 60gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800mililitrůVoda pitná
- 0,5kusPaprika zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na drobno. Rajčata necháme okapat.
- 2V hrnci necháme přijít k varu 2,5 cm vysokou vrstvu vody, osolíme, vložíme fazolky, zakryjeme a vaříme 8 minut, až jsou fazolky měkké, ale ještě křupavé. Slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 3Na pánvi osmahneme plátky slaniny do křupava, vyjmeme z pánve a necháme je okapat na ubrousku.
- 4Do výpeku v pánvi dáme nasekanou cibuli a papriku, dusíme asi 4 minuty, do měkka. Přidáme rajčata, cukr a vaříme za občasného promíchání asi 15 minut.
- 5Přidáme fazolky, sůl, pepř a vše posypeme rozdrobenou slaninou. Ihned podáváme ke grilované drůbeži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.