Kreolské fazolové lusky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na drobno. Rajčata necháme okapat.
  • 2
    V hrnci necháme přijít k varu 2,5 cm vysokou vrstvu vody, osolíme, vložíme fazolky, zakryjeme a vaříme 8 minut, až jsou fazolky měkké, ale ještě křupavé. Slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  • 3
    Na pánvi osmahneme plátky slaniny do křupava, vyjmeme z pánve a necháme je okapat na ubrousku.
  • 4
    Do výpeku v pánvi dáme nasekanou cibuli a papriku, dusíme asi 4 minuty, do měkka. Přidáme rajčata, cukr a vaříme za občasného promíchání asi 15 minut.
  • 5
    Přidáme fazolky, sůl, pepř a vše posypeme rozdrobenou slaninou. Ihned podáváme ke grilované drůbeži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.