Kreolské koblihy
30 min.
Ingredience
- 7gramůDroždí
- 125mililitrůVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 160gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramySůl
- 2gramyMuškátový oříšek
- 60gramůCukr moučkový
- 5gramůSkořice mletá
- 3decilitryOlej rostlinný
- 400gramůRýže dušená
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
303 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozpustíme ve vodě. Horkou uvařenou rýži rozmačkáme vidličkou a necháme trochu vychladnout. Smícháme droždí a rýži, zakryjeme utěrkou a necháme přes noc na teplém místě.
- 2Do nabobtnalé rýže přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, muškátový oříšek a vše dobře prohněteme. Smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje, malé kousky těsta vykrajujeme lžící. Ještě horké posypeme moučkovým cukrem se skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.