Křepelčí prsíčka s třešněmi
35 min.
Ingredience
- 800gramůKřepelka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůKompot třešňový
- 10gramůCukr krupice
- 2lžíceKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Prsíčka z křepelek vykostíme, omyjeme o osušíme. Máslo rozehřejeme na pánvi a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty.
- 2Koňak ohřejeme. Prsíčka polijeme horkým koňakem a zapálíme. Plamen uhasíme bílým vínem. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Třešně necháme okapat a vypeckujeme. Třešně a šťávu z kompotu přidáme ke křepelčím prsíčkům na pánev a asi 2 minuty povaříme. Ochutíme trochou cukru.
- 3Křepelčí prsíčka upravíme na talíře a posypeme třešněmi. Vše pokapeme vypečenou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.