Křepelka s limetkovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 2kusyKřepelka
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 5lžicMartell cognac
- 1decilitrVývar telecí
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyLimetka
- 1špetkaCukr krupice
- 3lžíceOlej rostlinný
- 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
96 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme křepelky pod studenou tekoucí vodou, osušíme a potřeme solí a pepřem. Zavineme je do plátků slaniny a přichytíme kuchyňskou nití.
- 2Rozpálíme v pánvi olej a smažíme 20 minut křepelky, dokud nejsou měkké. Poté je vyndáme a uchováme v teple. Odejmeme opatrně plátky slaniny. Vypečenou šťávu smícháme s koňakem, nalijeme do hrnce s telecím vývarem a přidáme smetanu. Povaříme.
- 3Opláchneme horkou vodou limetky, osušíme a nastrouháme kůru na tenké proužky, které přidáme do omáčky. Zbytek limetky zbavíme dužiny a polovinu ovoce nakrájíme na plátky. Druhou část rozloupneme na dílky, odstraníme z nich slupku a pokrájíme na malé kousky, přidáme též do omáčky. Omáčku necháme vyvařit, aby měla krémovou konzistenci. Vyndáme limetkovou kůru, osolíme a opepříme. Přidáme do omáčky výpek a cukr.
- 4Křepelky naaranžujeme na tác, ozdobíme plátky limetky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.