Křepelka s limetkovou omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyKřepelka
    • 2lžičkySůl
    • 2lžičkyPepř černý mletý
    • 5lžicMartell cognac
    • 1decilitrVývar telecí
    • 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 2kusyLimetka
    • 1špetkaCukr krupice
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
96 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme křepelky pod studenou tekoucí vodou, osušíme a potřeme solí a pepřem. Zavineme je do plátků slaniny a přichytíme kuchyňskou nití.
  • 2
    Rozpálíme v pánvi olej a smažíme 20 minut křepelky, dokud nejsou měkké. Poté je vyndáme a uchováme v teple. Odejmeme opatrně plátky slaniny. Vypečenou šťávu smícháme s koňakem, nalijeme do hrnce s telecím vývarem a přidáme smetanu. Povaříme.
  • 3
    Opláchneme horkou vodou limetky, osušíme a nastrouháme kůru na tenké proužky, které přidáme do omáčky. Zbytek limetky zbavíme dužiny a polovinu ovoce nakrájíme na plátky. Druhou část rozloupneme na dílky, odstraníme z nich slupku a pokrájíme na malé kousky, přidáme též do omáčky. Omáčku necháme vyvařit, aby měla krémovou konzistenci. Vyndáme limetkovou kůru, osolíme a opepříme. Přidáme do omáčky výpek a cukr.
  • 4
    Křepelky naaranžujeme na tác, ozdobíme plátky limetky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.