Křepelka s polentou a vinným listem
85 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno portské
- 40mililitrůHrozinky
- 2kusyHřebíček
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 8kusůVinné listy
- 750mililitrůVoda pitná
- 1kusSůl
- 200mililitrůPolenta
- 20mililitrůOlej stolní
- 1500gramůKřepelka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
21 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
13 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Stehna a křídla křepelek provázkem přivážeme k tělu. V kastrole se širokým dnem rozpustíme máslo a křepelky osmahneme ze všech stran. Abychom získali křupavou kůrku, dáme křepelky ještě na 1 minutu na předehřátý gril.
- 2Přebytečný tuk z kastrolu odlijeme, přidáme víno, vývar, hřebíček a rozinky, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni vaříme asi 30 minut. Omáčku občas zamícháme.
- 3Mezitím si nasekáme řapíky vinných listů a na 1 minutu vložíme do vroucí vody, scedíme a odložíme stranou.
- 4V těžké nádobě přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme sůl, olej, máslo a postupně přidáváme polentu, za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Když se nám polenta začne oddělovat od stěny nádoby, vyklopíme ji na vymaštěný plech a necháme zchladnout. Po vychladnutí polentu nakrájíme na čtverečky a lehce je osmahneme na rozpáleném oleji a másle.
- 5Z křepelek odstraníme provázky a klademe je na osmažené čtverečky polenty a vinný list. Křepelky nakonec ještě pokapeme omáčkou.
- 6Podáváme s řeřichou nebo jiným zeleným salátem dle vlastního výběru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.