Křepelky na česneku se salátem
35 min.
Ingredience
- 0,25šálekŠpenát listový čerstvý
- 1kusČesnek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMed včelí
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 4gramyAnýz mletý
- 5gramůKardamom
- 4gramySkořice celá
- 400gramůRýže dušená
- 800gramůKřepelka
- 0,25šálekMáta
- 0,25lžíceKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Z křepelek odstraníme kostru, páteř a rozpůlíme je. Smícháme máslo, omáčku, skořici, anýz, kardamom, med a pět stroužků česneku na plátky.
- 2Křepelky položíme do kastrolu hrudí dolů a potřeme česnekovou směsí. Křepelky pečeme v troubě patnáct minut a jednou je obracíme.
- 3Z ostatních surovin vyrobíme salát.
- 4Křepelky podáváme s rýží a salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.