Křepelky na grilu

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
323 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelky nakrojíme na hrudní kosti a rozložíme naplocho. Maso přendáme do zapékací mísy.
  • 2
    Z oleje, citronové šťávy, šalvěje, česneku a chilli papriček si připravíme marinádu, kterou přelijeme maso. Necháme marinovat 1/2 hodiny, poté maso otočíme.
  • 3
    Maso necháme grilovat do zezlátnutí. Podáváme posypané sekanou petrželí a s dílky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 27. 12. 2016
Křepelky na grilu
Tak píšu ten první komentář, přestože je trochu od věci. Dnes jsem dostala 4 křepelky a začala je péct nějak po svém - svázat ptáky, osolit, opepřit dát na šalotku, trochu řapík. celeru, pár koleček mrkve, citrónová sťáva, divoké koření, podlít kapkou vody, přikrýt plátky schwardswald. šunky, péct a na posledních pár minu šunku sundat a dodělat do růžova. Mezitím jsem dělala rešerši na téma jak upéct křepelky a přišla na tenhle recept, ale už bylo trochu pozdě ho uskutečnit. Tak až napřesrok, až budou zas chlazené křepelky. Takže závěr: nebojte se křepelek, jsou výborné a jde je nevysušit. Fotka Rp. je pěkná, jen místo lůžka ze syrové zeleniny bych tam dala něco, na čem je taky vidět práce kuchaře. Ale to je jen můj postřeh. Míša