Křepelky na portském víně
60 min.
Ingredience
- 4kusyKřepelka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSlanina vepřová
- 4kusyVinné listy
- 100mililitrůVíno portské
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 140gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
48 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné křepelky osolíme a opepříme. Na každou křepelku položíme plátek slaniny a vinný list. Převážeme nití.
- 2Připravené křepelky opečeme po všech stranách na 40 g másla dozlatova. Přebytečný tuk slijeme, přilijeme portské víno a pod pokličkou pečeme 15-20 minut.
- 3Křepelky vyjmeme, přilijeme vývar a vaříme do částečného zhoustnutí. Zbylé máslo nakrájíme na vločky a zašleháme do omáčky - už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.