Křepelky na smetaně
60 min.
Ingredience
- 600gramůKřepelka
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCibule
- 100mililitrůCalvados
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůJíška instantní
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
326 mg
Cukr
318 mg
Postup přípravy
- 1Křepelky vyskládáme do pekáčku, posypeme solí, pepřem, přisypeme pokrájenou cibuli, přidáme 1 lžíci másla, podlijeme vývarem, přilijeme calvados a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut, maso průběžně potíráme vypečeným tukem a podléváme vodou. Asi 10 minut před koncem pečení přilijeme smetanu, přisypeme trošku světlé jíšky a dopečeme.
- 2Podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.