Křepelky po čínsku
45 min.
Ingredience
- 1kilogramKřepelka
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaZázvor celý
- 10gramůPetržel - nať
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceVývar drůbeží
- 4lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
130 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Křepelky omyjeme, oddělíme stehýnka a prsíčka. Prsíčka vykostíme a nakrájíme na kousky.
- 2Sójovou omáčku, sherry, med, vývar a zázvor přivedeme k varu a potom necháme marinádu zchladnout. Křepelčí maso marinujeme asi 10 minut. Okapaná a osušená stehýnka smažíme na horkém oleji asi 6 minut.
- 3Nakrájená prsíčka necháme okapat, osušíme je, napícháme na špejle a smažíme asi 4 minuty. K masu podáváme zbytek marinády a porce posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.