Křepelky s dušeným hroznovým vínem
50 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKřepelka
- 10gramůSůl
- 4lžičkyTymián čerstvý
- 80gramůAnglická slanina
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaCukr krupice
- 125mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar slepičí
- 600gramůHroznové víno
- 5gramůPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
29 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme. Do křepelek vložíme 2/3 tymiánu. Polovinou plátku slaniny omotáme stehýnko, zbytek slaniny vložíme do břišní dutiny.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej. Křepelky vložíme do tuku prsíčky dolů, prudce osmažíme, přitom je lehce rozmáčkneme. Potom křepelky obrátíme. Cukr nasypeme na pánev a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme víno a vše pod pokličkou dusíme 10 minut. Přilijeme polovinu slepičího vývaru, křepelky dusíme dalších 10 minut a vyjmeme je.
- 3Zbývající vývar přilijeme do pánve. Hroznové víno omyjeme a podusíme ve vývaru. Přidáme křepelky, opepříme a posypeme zbytkem tymiánu. Pod pokličkou necháme 8 minut uležet a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.