Křepelky s dušeným hroznovým vínem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
29 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme. Do křepelek vložíme 2/3 tymiánu. Polovinou plátku slaniny omotáme stehýnko, zbytek slaniny vložíme do břišní dutiny.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej. Křepelky vložíme do tuku prsíčky dolů, prudce osmažíme, přitom je lehce rozmáčkneme. Potom křepelky obrátíme. Cukr nasypeme na pánev a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme víno a vše pod pokličkou dusíme 10 minut. Přilijeme polovinu slepičího vývaru, křepelky dusíme dalších 10 minut a vyjmeme je.
  • 3
    Zbývající vývar přilijeme do pánve. Hroznové víno omyjeme a podusíme ve vývaru. Přidáme křepelky, opepříme a posypeme zbytkem tymiánu. Pod pokličkou necháme 8 minut uležet a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.