Křepelky s hrozny a estragonem
40 min.
Ingredience
- 8kusůEstragon
- 8kusůKřepelka
- 170mililitrůVíno bílé
- 150gramůHroznové víno
- 1lžičkaSůl
- 410mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
25 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné křepelky osolíme, do břišní dutiny jim vložíme snítku estragonu.
- 2V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, křepelky na něm osmahneme do hněda po všech stranách. Přilijeme bílé víno, půl minuty podusíme, přilijeme vývar a přidáme hrozny bez pecek. Vše zvolna vaříme pod pokličkou 8 minut.
- 3Křepelky a hrozny vyjmeme, necháme na teplém místě. Šťávu v hrnci vaříme tak dlouho, až zmenší objem na 1/3 a zhoustne, poté ji odstavíme z ohně.
- 4Křepelky a hrozny podáváme přelité připravenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.