Křepelky s hrozny a estragonem

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
25 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné křepelky osolíme, do břišní dutiny jim vložíme snítku estragonu.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, křepelky na něm osmahneme do hněda po všech stranách. Přilijeme bílé víno, půl minuty podusíme, přilijeme vývar a přidáme hrozny bez pecek. Vše zvolna vaříme pod pokličkou 8 minut.
  • 3
    Křepelky a hrozny vyjmeme, necháme na teplém místě. Šťávu v hrnci vaříme tak dlouho, až zmenší objem na 1/3 a zhoustne, poté ji odstavíme z ohně.
  • 4
    Křepelky a hrozny podáváme přelité připravenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.