Křepelky se slaninou a česnekem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelky očistíme, omyjeme a osušíme. Osolené a opepřené je dáme opéct do pekáče na asi 50 ml rozpáleného olivového oleje.
  • 2
    Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Obojí osmahneme na zbylém olivovém oleji, doplníme tymiánem a smažíme ještě 1 minutu. Česnek s cibulkou pak dochutíme pepřem, solí a octem, promícháme a nasypeme de pekáče ke křepelkám. Pekáč přikryjeme a pokrm dusíme, dokud maso nezměkne.
  • 3
    Mezitím si na pánev, na které jsme opékali česnek a cibuli, dáme na několik minut škvařit slaninu.
  • 4
    Když jsou křepelky hotové, každou rozdělíme na čtvrtky a ozdobíme opečenými plátky slaniny.
  • 5
    Podáváme s plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.