Křepelky se slaninou a česnekem
70 min.
Ingredience
- 4kusyKřepelka
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej olivový
- 2kusyTymián čerstvý
- 6lžicOcet Sherry
- 16plátkůAnglická slanina
- 0,33lžičkaPepř cayenský
- 10stroužkůČesnek
- 3kusyCibule
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Křepelky očistíme, omyjeme a osušíme. Osolené a opepřené je dáme opéct do pekáče na asi 50 ml rozpáleného olivového oleje.
- 2Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Obojí osmahneme na zbylém olivovém oleji, doplníme tymiánem a smažíme ještě 1 minutu. Česnek s cibulkou pak dochutíme pepřem, solí a octem, promícháme a nasypeme de pekáče ke křepelkám. Pekáč přikryjeme a pokrm dusíme, dokud maso nezměkne.
- 3Mezitím si na pánev, na které jsme opékali česnek a cibuli, dáme na několik minut škvařit slaninu.
- 4Když jsou křepelky hotové, každou rozdělíme na čtvrtky a ozdobíme opečenými plátky slaniny.
- 5Podáváme s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.