Křepelky se španělskou rýží
30 min.
Ingredience
- 8kusůKřepelka
- 10gramůPomeranče
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůMáslo bylinkové
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- Na španělskou rýži
- 60gramůCibule
- 85gramůMáslo čerstvé
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 60gramůKapie
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
448 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Křepelky očistíme, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme. Vložíme do hrnce s máslem a pomerančovou šťávou a pod pokličkou 20 minut podusíme v troubě vyhřáté na teplotu 250 °C.
- 2V polovině másla dozlatova osmažíme cibulku a na kostičky nakrájenou kapii. Přisypeme rýži a důkladně ji promícháme s máslem. Přilijeme horký vývar, zmírníme plamen a vaříme ji 15 minut. Když je rýže hotová, opatrně do ní přidáme zbytek másla.
- 3Rýži nasypeme do servírovací mísy, křepelky položíme na ni. Masovou šťávu z hrnce promícháme a pokrm zalijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.