Křepelky se španělskou rýží

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
448 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelky očistíme, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme. Vložíme do hrnce s máslem a pomerančovou šťávou a pod pokličkou 20 minut podusíme v troubě vyhřáté na teplotu 250 °C.
  • 2
    V polovině másla dozlatova osmažíme cibulku a na kostičky nakrájenou kapii. Přisypeme rýži a důkladně ji promícháme s máslem. Přilijeme horký vývar, zmírníme plamen a vaříme ji 15 minut. Když je rýže hotová, opatrně do ní přidáme zbytek másla.
  • 3
    Rýži nasypeme do servírovací mísy, křepelky položíme na ni. Masovou šťávu z hrnce promícháme a pokrm zalijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.