Krevetkové chlebíčky

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
46 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
260 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chlazené krevety vhazujeme do vařící osolené vody. Vaříme 3 - 5 minut, scedíme, necháme vychladnout a vyloupeme.
  • 2
    Zatím vyrobíme sardelové máslo: utřeme v misce změklé máslo do pěny se sardelovou pastou a s prolisovaným stroužkem česneku.
  • 3
    Z veky nakrájíme plátky silné 1 cm, které ořízneme na obdélníky o rozměru 7 x 4 cm. Tyto chlebíčky nejprve tence namažeme sardelovým máslem, pomocí ozdobné trubičky nastříkáme majonézu, urovnáme na ně vařené krevetky, dozdobíme velmi tenkým řezem citronu, proužkem kapie a kouskem zelené petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.