Krevetkové chlebíčky
20 min.
Ingredience
- 30gramůSardelová pasta
- 125gramůMáslo čerstvé
- 300gramůKrevety tygří
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusKapie
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyCitrony
- 1kusVeka
- 200gramůMajonéza
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
46 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
260 mg
Postup přípravy
- 1Chlazené krevety vhazujeme do vařící osolené vody. Vaříme 3 - 5 minut, scedíme, necháme vychladnout a vyloupeme.
- 2Zatím vyrobíme sardelové máslo: utřeme v misce změklé máslo do pěny se sardelovou pastou a s prolisovaným stroužkem česneku.
- 3Z veky nakrájíme plátky silné 1 cm, které ořízneme na obdélníky o rozměru 7 x 4 cm. Tyto chlebíčky nejprve tence namažeme sardelovým máslem, pomocí ozdobné trubičky nastříkáme majonézu, urovnáme na ně vařené krevetky, dozdobíme velmi tenkým řezem citronu, proužkem kapie a kouskem zelené petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.