Krevetová mísa

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme salátové listy, rukolu, vodu setřepeme a necháme salát okapat. Kompotované mandarinky scedíme z nálevu. Očištěné malé žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. V misce si promícháme zakysanou smetanu s mořskou solí a citrónovým pepřem.
  • 2
    Připravíme si marinádu. V rendlíku roztopíme máslo, přidáme med, šťávu a nastrouhanou kůru z omyté limetky, prolisovaný česnek, javorový sirup, zázvor, olivový olej a chilli. Poté očištěné a omyté (loupané) krevety zalijeme marinádou a zlehka promícháme.
  • 3
    Krevety necháme marinovat 30 minut. Poté je budeme grilovat v rozpáleném grilu přibližně 5-6 minut z každé strany.
  • 4
    Na velkou mísu ozdobně poklademe salátové listy, mezi ně rozložíme horké grilované krevety, přidáme k nim žampióny, mandarinky a pokapeme smetanou. Ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.