Krevetová mísa
35 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůSalát Rosso
- 100gramůRukola
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 3špetkyPepř citronový
- 2špetkySůl mořská
- 200gramůKompot mandarinkový
- Marináda
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusLimetka
- 3lžíceSirup javorový
- 1lžíceMed včelí
- 2špetkyChilli koření mleté
- 4stroužkyČesnek
- 3špetkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2špetkyZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme salátové listy, rukolu, vodu setřepeme a necháme salát okapat. Kompotované mandarinky scedíme z nálevu. Očištěné malé žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. V misce si promícháme zakysanou smetanu s mořskou solí a citrónovým pepřem.
- 2Připravíme si marinádu. V rendlíku roztopíme máslo, přidáme med, šťávu a nastrouhanou kůru z omyté limetky, prolisovaný česnek, javorový sirup, zázvor, olivový olej a chilli. Poté očištěné a omyté (loupané) krevety zalijeme marinádou a zlehka promícháme.
- 3Krevety necháme marinovat 30 minut. Poté je budeme grilovat v rozpáleném grilu přibližně 5-6 minut z každé strany.
- 4Na velkou mísu ozdobně poklademe salátové listy, mezi ně rozložíme horké grilované krevety, přidáme k nim žampióny, mandarinky a pokapeme smetanou. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.