Krevetová polévka s cibulkou
25 min.
Ingredience
- 1litrVývar rybí
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusCibule
- 100gramůRýže thajská
- 50mililitrůOcet rýžový
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
672 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce se slepičím vývarem přidáme citronovou šťávu, zázvor a nakrájenou cibulku. Vodu přivedeme k varu, vmícháme rýži, poté snížíme teplotu a vaříme 8 minut.
- 2Polévku následně osolíme, opepříme, přidáme krevety, ocet a opět uvedeme do varu, vařit necháme přibližně dvě minuty.
- 3Na závěr v hrníčku rozmícháme vejce a velice pomalu je vléváme za neustálého míchání do polévky. Povaříme další dvě minuty a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.