Krevetová směs s rýžovými nudlemi a arašídy

25 min.
Thajsko

Ingredience

      • 125gramůNudle rýžové
      • 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
      • 1stroužekČesnek
      • 150gramůKrevety tygří - loupané
      • 15gramůGarnát obecný
      • 75gramůŘedkev bílá
      • 2lžíceOmáčka sójová
      • 2lžíceCukr třtinový
      • 2lžíceLimetková šťáva
      • 100gramůSójové výhonky
      • 40gramůArašídy
      • 1lžíceOlej sezamový
      • 1lžíceKoriandr čerstvý
      • 1lžičkaChilli papričky - vločky
      • 2kusyŠalotka
      • 1lžíceOmáčka rybí
      • 500mililitrůVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    379 kcal
    Bílkoviny
    19 g
    Tuky
    13 g
    Sacharidy
    56 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    8 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Rýžové nudle necháme cca 5 minut namáčet ve vroucí vodě. Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm cca 2-3 minuty restujeme rozdrcený česnek dozlatova. Přidáme očištěné krevety, sušené garnáty a nastrouhanou ředkev. Za stálého míchání osmahneme cca 2 minuty. Poté vmícháme rybí a sójovou omáčku, cukr a limetkovou šťávu.
    • 2
      Nudle scedíme, necháme okapat a nastříháme na menší kousky. Vložíme do pánve, přidáme sójové klíčky, nadrobno nasekané arašídy a sezamový olej. Důkladně promícháme a restujeme další cca 2 minuty.
    • 3
      Směs rozdělíme do misek, dozdobíme nadrobno nasekanou koriandrovou natí, najemno nakrájenou šalotkou a chilli vločkami a ihned podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.