Krevetové cappuccino

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
872 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou a rozšleháme na jemnou jíšku. Zalijeme ji 500 g studeného kuřecího základu Ambiente (vývar drůbeží) a za stálého míchání uvedeme do varu. Dobře provaříme, osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a přecedíme do druhého hrnce, do kterého jsme předtím prolisovali rajčata San Marzano.
  • 2
    Na pánvi ohřejeme olivový olej a na něm krátce opečeme koktejlové krevetky. Opečené krevetky z pánve vyjmeme, na chvíli odložíme, na pánev vlijeme bílé víno s citronovou šťávou a necháme zredukovat. Pánev sejmeme z ohně a vrátíme do ní krevetky.
  • 3
    Na 70 °C ohřejeme mléko, polévkový základ převaříme a mlékem zředíme. Přidáme krevetky i se šťávou, zjemníme šlehačkou a polévku dále již nevaříme, aby se nesrazila.
  • 4
    Ve šlehači ušleháme z mléka ohřátého na 65 °C pěnu.
  • 5
    Polévku nalijeme do šálků na cappuccino, navrch ozdobíme mléčnou pěnou a servírujeme.
  • 6
    Kuřecí základ Ambiente [47000]:
  • 7
    Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
  • 8
    Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
  • 9
    Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
  • 10
    Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
  • 11
    Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.