Krevetové cappuccino
70 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 140gramůRajčata
- 10gramůOlej olivový
- 140mililitrůVíno bílé
- 20gramůCitronová šťáva
- 300mililitrůMléko polotučné
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůVývar drůbeží
- Kuřecí základ Ambiente [47000]
- 1,5kusyBobkový list
- 50gramůCibule
- 65gramůKarotka
- 0,75kilogramKuřecí skelety
- 5gramůNové koření celé
- 10gramůOlej olivový
- 0,5gramPepř černý celý
- 1litrVoda pitná
- 350gramůKrevety tygří
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
872 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou a rozšleháme na jemnou jíšku. Zalijeme ji 500 g studeného kuřecího základu Ambiente (vývar drůbeží) a za stálého míchání uvedeme do varu. Dobře provaříme, osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a přecedíme do druhého hrnce, do kterého jsme předtím prolisovali rajčata San Marzano.
- 2Na pánvi ohřejeme olivový olej a na něm krátce opečeme koktejlové krevetky. Opečené krevetky z pánve vyjmeme, na chvíli odložíme, na pánev vlijeme bílé víno s citronovou šťávou a necháme zredukovat. Pánev sejmeme z ohně a vrátíme do ní krevetky.
- 3Na 70 °C ohřejeme mléko, polévkový základ převaříme a mlékem zředíme. Přidáme krevetky i se šťávou, zjemníme šlehačkou a polévku dále již nevaříme, aby se nesrazila.
- 4Ve šlehači ušleháme z mléka ohřátého na 65 °C pěnu.
- 5Polévku nalijeme do šálků na cappuccino, navrch ozdobíme mléčnou pěnou a servírujeme.
- 6Kuřecí základ Ambiente [47000]:
- 7Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
- 8Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
- 9Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
- 10Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
- 11Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.