Krevetové kapsy s dresinkem
45 min.
Ingredience
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1kusPaprika červená
- 40mililitrůVývar rybí
- 2lžičkyCukr palmový
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 5mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 40mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 600gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 2kusyŠalotka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
18 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s vajíčkem, olejem, solí a vodou podle potřeby. Vypracujeme těsto, zabalíme je do vlhké utěrky a necháme hodinu odpočinout.
- 2Krevety očistíme, vyloupeme a nakrájíme. Rozmixujeme je spolu s česnekem, zázvorem a šalotkou.
- 3Těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka, do všech vložíme krevetovou směs a zabalíme. V kastrolu vaříme všechny kapsy pět minut, vodu poté scedíme a kapsy rozdělíme na talíře.
- 4Smícháme nakrájenou papriku, rybí vývar, cukr, citronovou šťávu a arašídový olej. Směs podáváme s těstovinovými kapsami jako dresink.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.