Krevetové kari s křepelčími vajíčky
45 min.
Ingredience
- 12kusůVejce křepelčí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4kusyŠalotka
- 1kusCitronová tráva
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 900gramůKrevety tygří - loupané
- 2hrnkyKokosové mléko
- 1,2hrnkyVývar drůbeží
- 115gramůZelí čínské
- 2lžičkyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceKokos čerstvý
- 1kusGalgan
- 2stroužkyČesnek
- 800mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
52 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
44 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Křepelčí vajíčka vložíme do hrnce, zalijeme vodou a cca 8 minut povaříme. Zchladíme studenou vodou, oloupeme pod proudem vody a odložíme.
- 2Ve woku rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nakrájený galangal a rozmačkaný česnek. Zeleninu restujeme doměkka za stálého míchání cca 1 min. Přidáme nakrájenou voňatku, nasekané chilli papričky bez semínek, kurkumu, krevetovou pastu a povaříme další minutu. Poté vmícháme krevety bez ulit a vnitřností a vaříme ještě 1 min. Kokosové mléko scedíme a tekutinu spolu s vývarem přilijeme do pánve. Přidáme nahrubo pokrájené čínské zelí, cukr, ochutíme solí, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 6–8 min.
- 3Omáčku rozdělíme na talíře. Křepelčí vajíčka rozkrojíme na poloviny a vložíme do omáčky. Posypeme nakrájenou natí jarní cibulky, strouhaným čerstvým kokosem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.