Krevetové kari s křepelčími vajíčky

45 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
52 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
44 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelčí vajíčka vložíme do hrnce, zalijeme vodou a cca 8 minut povaříme. Zchladíme studenou vodou, oloupeme pod proudem vody a odložíme.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nakrájený galangal a rozmačkaný česnek. Zeleninu restujeme doměkka za stálého míchání cca 1 min. Přidáme nakrájenou voňatku, nasekané chilli papričky bez semínek, kurkumu, krevetovou pastu a povaříme další minutu. Poté vmícháme krevety bez ulit a vnitřností a vaříme ještě 1 min. Kokosové mléko scedíme a tekutinu spolu s vývarem přilijeme do pánve. Přidáme nahrubo pokrájené čínské zelí, cukr, ochutíme solí, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 6–8 min.
  • 3
    Omáčku rozdělíme na talíře. Křepelčí vajíčka rozkrojíme na poloviny a vložíme do omáčky. Posypeme nakrájenou natí jarní cibulky, strouhaným čerstvým kokosem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.