Krevetové paštičky se žampiony

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony a jarní cibulku očistíme, omyjeme, žampiony pokrájíme na plátky a cibuli na tenké kroužky. Nejdříve v pánvi na rozpuštěném másle zpěníme zelenou cibulku, pak k ní přidáme žampiony, promícháme, zalijeme 125 ml bílého vína a vaříme 15 minut do doby, až se tekutina odpaří. Pak směs ochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Očištěnou cibuli a šalotku pokrájíme nadrobno a v druhé pánvi na rozehřátém másle zpěníme, přilijeme bílé víno a dusíme asi 5 minut. Potom přilijeme silný rybí vývar a když se začne vařit, dochutíme vše solí, pepřem a citronovou šťávou. Vaříme do doby, než se tekutina z poloviny odpaří. Do vývaru přimícháme vařené krevety, zelenou cibulku s žampiony a odstavíme z plotny.
  • 3
    Předem upečené paštičky z listového těsta rozpečeme a naplníme žampionovou náplní.
  • 4
    Paštičky: na pomoučeném vále si z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm.
  • 5
    Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky, které pečeme 8-12 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.