Krevetové saté
35 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- Marináda
- 0,25lžičkaKrevetová pasta
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 8lžicMléko kokosové
- 0,5lžičkaDatle sušené
- 1kusCitronová tráva
- 1lžíceOříšky makadamové
- Příloha
- 1kusOkurka salátová
- 6lžicArašídová omáčka
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z krevet odkrojíme přední část s hlavou, zbytek oloupeme a vyjmeme hřbetní strunu. Každou zespodu nařízneme a rozevřeme. Na každou grilovací jehlu napíchneme tři krevety.
- 2Připravíme marinádu. V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu krevetovou pastu, rozmačkaný česnek, pokrájenou citronovou trávu, oříšky a mleté chilli. Směs poté osmahneme na rozpáleném oleji. Po minutě přilijeme kokosové mléko, přidáme datlovou dužinu (namočenou ve vodě a vymačkanou) a povaříme. Necháme vychladit. Vzniklou směsí přelijeme krevety a necháme 60 min marinovat.
- 3Krevety grilujeme na rozpáleném grilu cca 3 minuty, mezitím průběžně potíráme marinádou.
- 4Krevetové špízy podáváme s arašídovou omáčkou, okurkou pokrájenou na kostičky a doplníme dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.