Krevetové saté

35 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z krevet odkrojíme přední část s hlavou, zbytek oloupeme a vyjmeme hřbetní strunu. Každou zespodu nařízneme a rozevřeme. Na každou grilovací jehlu napíchneme tři krevety.
  • 2
    Připravíme marinádu. V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu krevetovou pastu, rozmačkaný česnek, pokrájenou citronovou trávu, oříšky a mleté chilli. Směs poté osmahneme na rozpáleném oleji. Po minutě přilijeme kokosové mléko, přidáme datlovou dužinu (namočenou ve vodě a vymačkanou) a povaříme. Necháme vychladit. Vzniklou směsí přelijeme krevety a necháme 60 min marinovat.
  • 3
    Krevety grilujeme na rozpáleném grilu cca 3 minuty, mezitím průběžně potíráme marinádou.
  • 4
    Krevetové špízy podáváme s arašídovou omáčkou, okurkou pokrájenou na kostičky a doplníme dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.