Krevetové špízy s rajčatovou salsou

43 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
864 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Panenský olivový olej (125 ml), citronovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky, ocet aceto balsamico a pepř důkladně v misce ušleháme. Připravenou marinádu odložíme.
  • 2
    Z krevet odlomíme hlavičky a krunýře, ocásky jim na ozdobu ponecháme. Na hřbetní straně krevety nařízneme a odstraníme z nich tenkou černou žilku. Připravené krevety vložíme do marinády a promícháme. Vše uložíme na 15 minut do lednice.
  • 3
    Mezitím si připravíme salsu. Rajčata oloupeme a vydlabeme. Papriky zbavíme slupky a semen a spolu s rajčaty nadrobno nakrájíme. Přidáme nakrájené bílé části z jarních cibulek, 1 lžíci panenského olivového oleje, ocet aceto balsamico a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Krevety navlékneme na grilovací jehly a potřeme připravenou marinádou. Grilovací rošt potřeme olejem a rozložíme na něj špízy. Pod předehřátým grilem je grilujeme asi 1 minutu, poté je obrátíme a grilujeme další 1,5 minuty, až změní barvu.
  • 5
    Natrháme si lístky bazalky a smícháme se salsou. Ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.