Krevetové špízy s rajčatovou salsou
43 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1decilitrOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaChilli paprička
- 2kusyRajčata
- 3lžičkyOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1kusPaprika oranžová
- 4kusyCibulka jarní
- 130mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1,5kilogramyKrevety tygří - loupané
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
864 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Panenský olivový olej (125 ml), citronovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky, ocet aceto balsamico a pepř důkladně v misce ušleháme. Připravenou marinádu odložíme.
- 2Z krevet odlomíme hlavičky a krunýře, ocásky jim na ozdobu ponecháme. Na hřbetní straně krevety nařízneme a odstraníme z nich tenkou černou žilku. Připravené krevety vložíme do marinády a promícháme. Vše uložíme na 15 minut do lednice.
- 3Mezitím si připravíme salsu. Rajčata oloupeme a vydlabeme. Papriky zbavíme slupky a semen a spolu s rajčaty nadrobno nakrájíme. Přidáme nakrájené bílé části z jarních cibulek, 1 lžíci panenského olivového oleje, ocet aceto balsamico a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Krevety navlékneme na grilovací jehly a potřeme připravenou marinádou. Grilovací rošt potřeme olejem a rozložíme na něj špízy. Pod předehřátým grilem je grilujeme asi 1 minutu, poté je obrátíme a grilujeme další 1,5 minuty, až změní barvu.
- 5Natrháme si lístky bazalky a smícháme se salsou. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.