Krevetový salát
25 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceSezam - semena
- 250gramůNudle čínské vaječné
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1kusMango
- 6kusůCibulka jarní
- 80gramůŘedkev bílá
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceOcet Sherry
- 150gramůSójové výhonky
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
13 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Krevety uvaříme v polovině dávky vody. Vaječné nudle vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly ponořené, a necháme 10 minut odstát. Mango a ředkve nakrájíme na tenké nudličky a cibulky pokrájíme.
- 2Slijeme vodu z nudlí, nudle necháme okapat, osušíme papírovými utěrkami. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nudle a opékáme 5 minut za stálého obracení. Wok odstavíme, přidáme sezamový olej, sezam, sójové výhonky a vše řádně promícháme.
- 3Mango, cibulky, ředkve a krevety smícháme v míse, přidáme sójovou omáčku a sherry a vše promícháme.
- 4Směs s nudlemi upravíme na mísu a servírujeme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.