Krevetový salát s celerem
40 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 150gramůCeler bulvový
- 80gramůCeler řapíkatý
- 240mililitrůMajonéza
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůSalát hlávkový
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krevety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Bulvu celeru očistíme, nakrájíme na tenké plátečky, které spaříme horkou vodou. Řapíky celeru posekáme nadrobno.
- 2V míse promícháme krevety se zeleninou, přimícháme majonézu, smetanu, ochutíme solí a pepřem.
- 3Na dezertní talířky upravíme listy hlávkového salátu, na které poklademe krevetový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.