Krevetový salát v avokádových půlkách
25 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceMajonéza
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusCibulka jarní
- 2kusyAvokádo
- 1kusLimetka
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané krevety potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 minut na 200 °C.
- 2Po vychlazení nakrájíme větší krevety, aby měřili tak 1,5 cm. Smícháme je se zázvorem, majonézou, octem, nasekaným koriandrem a nasekanou jarní cibulkou. Osolíme a opepříme a dáme do lednice.
- 3Avokáda podélně rozpůlíme, vyjememe pecky a dáme na talíř. Do děr po peckách rozdělíme krevetový salát. Podáváme se skrojky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 15. 4. 2017
Krevetový salát v avokádových půlkách
Máme rády jídla s krevetami 😉