Krevetový salát z Tex-mex kuchyně

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
655 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme 3 vejce natvrdo a necháme vychladit.
  • 2
    Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Listy osušíme a natrháme na kousky.
  • 3
    Krevety omyjeme studenou vodou. Limetku rozkrojíme, vymačkáme šťávu a nakapeme ji na krevety. Necháme si stranou cca půl kávové lžičky šťávy.
  • 4
    Krevety osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Ochutíme solí, pepřem a mletým chilli.
  • 5
    Vychlazená vejce oloupeme. Dáme si stranou cca 4 kolečka vejce a zbytek dáme do misky. Pokrájíme a rozmačkáme vidličkou spolu s majonézou, přidáme pár kapek limetkové šťávy.
  • 6
    Na talíř rozprostřeme natrhané salátové listy. Krevety nejdříve vyloupneme z krunýře a naaranžujeme je na salátové listy. Ozdobíme plátkem vejce, malou větvičkou kopru pro vůni, plátkem citronu a lžící vaječné majonézy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.