Krevety a mušle s chřestem
30 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 400gramůMušle srdcovky
- 250gramůChřest bílý
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Otevřeme mušle, vyřízneme z nich bílou i oranžovou část, omyjeme a jemně osušíme utěrkou. Očistíme stonky chřestu, odkrojíme z nich dolní tvrdou část, škrabkou na brambory je oloupeme a pokrájíme na 10 cm dlouhé kusy, omyjeme a uvaříme v páře.
- 2Omyjeme kopr a natrháme na kousky. Vyloupeme krevety, odstraníme z nich černé střívko a omyjeme je ve studené vodě. V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou pepře, přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku.
- 3Na mírném plameni rozehřejeme pánev na opékání, pečeme na ní za občasného otáčení 2-3 minuty krevety a mušle a osolíme je. Přemístíme je na servírovací mísu, obložíme chřestem, zalijeme připravenou omáčkou, posypeme koprem a hotový pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.