Krevety po sečuánsku
20 min.
Ingredience
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 0,5kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 3kusyChilli paprička
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme krevety a promícháme je s našlehaným bílkem, solí a solamylem.
- 2V pánvi wok rozehřejeme olej a osmahneme na něm krevety cca minutu. Poté je vyndáme a necháme okapat. Do pánve přidáme zázvor, pokrájené jarní cibulky, utřený česnek, nakrájené chilli papričky, sójovou omáčku, rýžové víno, rajčatový protlak, ústřicovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu a mícháme. Poté přidáme krevety a promícháme.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.