Krevety s chilli papričkami

20 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
54 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
995 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme dip – do hmoždíře dáme česnek nakrájený na kousky, koriandr a chilli papričku. Rozdrtíme s cukrem, poté zakapeme šťávou ze všech limetek a promícháme s rybí omáčkou. Pokud je dip příliš sladký, osolíme.
  • 2
    Nyní si vytvoříme směs koření na krevety – opět v hmoždíři rozdrtíme sečuánský pepř, celý pepř, sůl a chilli vločky. Poté vmícháme kukuřičnou mouku.
  • 3
    Ve woku rozpálíme olej. Krevety obalíme ve směsi koření, kterou jsme si připravili a smažíme minutu z každé strany dokřupava. Poté dáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
  • 4
    Podáváme s natrhanými salátovými listy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.